Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@13:23:44 GMT

مشاهده تشکیل یک پیوند شیمیایی برای نخستین بار

تاریخ انتشار: ۱ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۴۸۴۵۰

مشاهده تشکیل یک پیوند شیمیایی برای نخستین بار

دانشمندان انگلیسی در مطالعه اخیرشان برای نخستین بار موفق به مشاهد و نظارت بر مراحل مختلف یک واکنش شیمیایی شدند.

به گزارش ایسنا و به نقل از تی ای، تعیین و مشخص کردن مراحل مختلف یک واکنش شیمیایی امری بسیار دشوار است. این فرایند تشکیل پیوندها در ارتقای درک انسان‎ها از همه فرآیندهای شیمیایی نقش اساسی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محققان دانشگاه ساوتهمپتون، دانشگاه ناتینگهام ترنت و دانشگاه وارویک(Warwick) در یک مطالعه جدید اظهار کرده‌اند که با موفقیت مراحل مختلف یک واکنش شیمیایی را مشاهده کرده‎اند.

طی این مطالعه دانشمندان انگلیسی با استفاده از داده‌های پراش اشعه ایکس با کیفیت بالا و روش‌های پیشرفته حالت جامد رزونانس مغناطیسی هسته‌ای(NMR) توانستند این مراحل را در یک حالت کریستالی مشاهده کنند.

پَراش به پدیده‌های مختلفی گفته می‌شود که هنگام برخورد نور با مانع یا گذر آن از یک روزنه به وجود می‌آید. تشدید مغناطیسی هسته‌ای نیز یک پدیده فیزیکی بر اساس مکانیک کوانتمی است.

در این آزمایش محققان درجه تشکیل پیوند را در همان زمان تشکیل پیوند هم از نظر مشارکت فزاینده الکترون‌ها و هم از نظر برهمکنش مغناطیسی بین دو اتم در انتهای پیوند، اندازه‌گیری و مشاهده کردند.

در گام بعد دانشمندان مجموعه‌ای از شش مولکول را که در آن پیوندی بین یک اتم نیتروژن و کربن در درجات مختلف تشکیل شده بود، مورد مطالعه قرار دادند و سپس به بررسی بازتوزیع الکترون‌ها در تشکیل پیوند پرداختند.

در نهایت آنها با استفاده از روش رزونانس مغناطیسی هسته‌ای موفق به نظارت بر برهمکنش مغناطیسی بین دو اتم پس از تشکیل پیوند شدند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: پیوند شیمیایی واکنش شیمیایی تشکیل پیوند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۴۸۴۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۵۴ هزار هکتار مزارع گندم و جو مازندران مبارزه شیمیایی شد

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، فرید بیگی درباره مبارزه شیمیایی با عوامل خسارتزا در مزارع گندم و جو استان مازندران گفت: از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون با آفات و بیماری‌ها و علف‌های هرز در ۱۵۴ هزار و ۱۶۱ هکتار مزارع گندم و جو استان مبارزه شیمیایی شد.

او با اشاره به مبارزه شیمیایی با آفات و بیماری‌ها و علف‌های هرز در ۱۳۸ هزار و ۵۱۵ هکتار مزارع گندم استان، افزود: مبارزه با آفات با مصرف سموم متالدهاید، مالاتیون، کنفیدور، دورسبان و سایپرمترین در ۵ هزار و ۶۲۵ هکتار مزارع گندم استان انجام شد که ۵ هزار و ۲۳۲ هکتار علیه حلزون، ۳۴۰ هکتار با سوسک سیاه زابروس و ۵۳ هکتار با کرم مفتولی بود.

سرپرست مدیریت حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه مبارزه با علف‌های هرز پهن برگ در ۲۰ هزار و ۸۵۹ هکتار، کشیده برگ در ۲۳ هزار و ۸۰۹ هکتار و توام (دومنظوره) در ۲۱ هزار و ۵۰۹ هکتار مزارع گندم استان انجام شد، اضافه کرد: مبارزه با علف‌های هرز مزارع گندم استان با استفاده از ۶۶ هزار و ۱۶۵ لیتر/کیلو سموم گرانستار، توفوردی، پوماسوپر، آکسیال، آپیروس، لنتو، آتلانتیس، آتللو، تیفیس و ویکیلیس صورت گرفت.

بیگی با بیان اینکه مبارزه با بیماری‌های گندم با مصرف ۶۶ هزار و ۴۰۳ لیتر/کیلو سموم تیلت، رکس، آلتو، فولیکو، اینور و سایر سموم در ۶۶ هزار و ۷۱۳ هکتار مزارع کندم استان انجام شد، تصریح کرد: با بیماری زنگ زرد در ۲۰ هزار و ۷۱۹ هکتار، سپتوریوز برگی در هزار و ۴۷۷ هکتار، سفیدک سطحی در ۱۵ هزار و ۱۵۸ هکتار، فوزاریوم خوشه در ۱۸ هزار و ۸۰۶ هکتار، زنگ قهوه‌ای در ۶۴۰ هکتار، لکه خرمایی در ۷۴۴ هکتار و توام در ۹ هزار و ۱۶۹ هکتار از مزارع گندم استان مبارزه شد.

سرپرست مدیریت حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران درباره مبارزه شیمیایی با آفات و بیماری‌ها و علف‌های هرز در مزارع جو استان، گفت: از ابتدای سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ تاکنون مبارزه شیمیایی با آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز در ۱۵ هزار و ۶۴۹ هکتار مزارع جو استان انجام شد.

وی با اشاره به اینکه مبارزه شیمیایی با آفت حلزون در هزار و ۲۷۲ هکتار مزارع جو استان انجام شد، افزود: تاکنون با علیه علف‌های هرز کشیده برگ در ۲ هزار و ۳۸۹ هکتار، پهن برگ در ۲ هزار و ۳۷۹ هکتار و توام در ۸۲ هکتار و بیماری‌های سفیدک سطحی در هزار و ۴۲ هکتار، لکه خرمایی در ۶۲۲ هکتار، زنگ زرد در ۷۳۱ هکتار، سپتوریوز برگی در ۳۹۲ هکتار، فوزاریوم در ۸۶۵ هکتار، زنگ قهوه‌ای در ۱۲ هکتار و توام در ۸۵۹ هکتار از مزارع جو استان مبارزه شیمیایی شد.

دیگر خبرها

  • مراحلِ چاپ و تولیدِ اسکناس دلار + ویدئو
  • چرا رتیل‌ها مودار هستند؟
  • مشاهده پلنگ در جوار شهر شاهرود+ فیلم
  • مشاهده پلنگ در جوار شهر شاهرود
  • مبارزه شیمیایی با آفات مزارع گندم و جو مازندران
  • گام به گام تا ویزای توریستی کانادا
  • (تصاویر) رولکس؛ نسخه «چه کسی اهمیت می‌دهد»
  • کیوی و مرکبات نخستین زنجیره ارزش مازندران است
  • ۱۵۴ هزار هکتار مزارع گندم و جو مازندران مبارزه شیمیایی شد
  • چنار ۸۰ ساله‌ای که در دل ساختمان ۵ طبقه زنده ماند