Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک مجموعه فناور در کشورمان توانسته است با فعالیت در حوزه شیمی سبز و شیمی محیط زیست نانوذرات اکسید روی، نیکل فلزی، اکسید آهن (II) را تولید کند.

شاید نام کاتالیست‌ها را بارها شنیده‌ باشیم، فرآورده‌هایی که در یک واکنش شیمیایی نقش میانجی را دارند و به آن سعت می‌بخشند.

دامنه کاربرد و تنوع کاتالیست‌ها در صنایع، مصارف تجاری و خانگی، وسعتی وصف ناشدنی یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فناوری‌های تولید این فرآورده‌ها، که خود در واکنش تغییر ماهیت نمی‌دهند اما نقش یک واسطه را ایفا می‌کنند بسیار گسترده است و نمی‌توان محدودیتی برای کاربردهای متنوعشان قائل شد.

نقش گسترده کاتالیست‌ها در صنایع

اما به طور کلی می‌شود چند کاربرد مهم و حیاتی کاتالیست‌ها را در کاهش آلودگی هوا، سرعت و شتاب بخشیدن به واکنش‌های شیمیایی مورد نیاز صنایعی چون نفت، گاز، پتروشیمی و همچنین زمینه‌های تازه‌ای چون حذف یا تغییر مواد موجود در پساب‌ها و خروجی‌های آلاینده صنعتی یاد کرد.

کاتالیست‌ها فارغ از همگن بودن یا ناهمگن بودن،  ممکن است در انواع گوناگونی دسته بندی شود که بر اساس ماهیت و نوع کاربرد آن نوع کاتالیست شکل می‌گیرد. اما نوع خاصی از این فرآورده‌ها، کاتالیست‌های نوری یا فتوکاتالیست‌ها هستند. این نوع خاص از کاتالیزور، شتاب یک واکنش را با کمک نور افزایش می‌دهد. در فوتوکاتالیست، نور توسط یک لایه جذب کننده، دریافت می شود.

کاتالیست‌های نوری و تصفیه پساب‌ها

تفاوت اساسی این نوع كاتالیست‌ها با انواع دیگر، از جمله كاتالیست‌های گرمایی متداول، در این است كه كاتالیست‌های گرمایی توسط گرما فعال می شوند و واكنش شیمیایی را سرعت می‌بخشند، در حالی كه فوتوكاتالیست‌ها توسط فوتون و انرژی نور فعال می‌شوند.

فتو کاتالیست ها مواد بر پایه نانوفناوری تولید می‌شوند و نانوذره‌ها، از اجزای اصلی این فرآورده هستند. کاتالیست‌های نوری می‌توانند نقش پاک‌کننده محیطی را ایفا کنند و در حذف آلودگی‌ها از مایعات کاربردهای فراوانی داشته باشند. هنگامی که نورخورشید و یا نور مصنوعی به این کاتالیست‌ها برخورد می‌کند، مواد مضر و  آلودگی‌ها را از روی سطوح حذف می‌کند.

از آن‌جایی که ترکیبات آلی، باکتری‌ها و ریزذرات زنده، از عوامل عمده آلودگی و بو هستند، این نانوذره‌ها می‌توانند آلودگی و بوی نامطبوع را از میان بردارند. فرایند فتو کاتالیستی می‌بایست در معرض تابش فرابنفش صورت بگیرد. به طوری که با تابش این پرتوهای نامرئی، واکنش‌های شیمایی آغاز می‌شود و با آزادساختن رادیکال هایی که دارای قدرت اکسیداسیون بالایی هستند، مواد آلاینده از آب گرفته می‌شود.

یک مجموعه فناور در کشورمان توانسته است با فعالیت در حوزه شیمی سبز و شیمی محیط زیست نانوذرات اکسید روی، نیکل فلزی، اکسید آهن (II) را تولید کند.

به گزارش «انرژی امروز» از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، این مجموعه در زمینه محیط زیست تولید فتوکاتالیست‌هایی بر پایه هتروپلی اسیدها فعالیت دارد که از قابلیت رنگ زدایی پساب های رنگی برخوردار است. ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در مسیر تولید فرآورده‌های نانو از شرکت‌های فناور و مجموعه‌های پژوهشی حمایت می‌کند تا راه ورود فرآورده‌های نانویی ایران‌ساخت به این حوزه هموار شود.

برچسب هاتصفیه آب معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نانو کاتالیست

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: تصفیه آب معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نانو کاتالیست آسیا اروپا انرژی امروز ایران بین الملل تحریم خبرگزاری بین المللی خبرگزاری داخلی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ریاست جمهوری سازمان های بین المللی سایتهای اینترنتی شرکت ملی نفت ایران NIOC شرکت های بین المللی مجلس شورای اسلامی نفت خام وزارت نفت وزارت نیرو کاتالیست ها فرآورده ها پساب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۲۱۵۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۶ واحد تولیدی و صنعتی در استان اردبیل احیا شد

مسعود ایرانی مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل گفت: در این راستا نسبت به برگزاری ۳۶ نشست کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید و ۱۸۵ نشست تخصصی کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در سال گذشته اقدام گردید و واحد‌هایی احیا شده با سرمایه‌گذاری افزون بر ۲ هزار و ۶۵۰ میلیارد ریال برای ۱۶۱ نفر فرصت اشتغال دوباره ایجاد کردند.

وی افزود: همچنین با اقدام‌های صورت گرفته در سال گذشته ۳۱۱ فقره مجوز تاسیس با سرمایه‌گذاری حدود ۱۷۴ هزار و ۳۰۶ میلیارد ریال صادر شد که دارای ظرفیت اشتغال‌زایی برای ۶ هزار و ۴۳۸ نفر در استان اردبیل بود.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل با اشاره به تولید ۱۲۰ میلیون دلار کالا‌های جایگزین واردات اظهار کرد: برای کمک به رونق تولید نیز بیش از ۱۶ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال تسهیلات نیز از محل تبصره ۱۸ و منابع داخلی بانک‌های عامل تسهیلات پرداخت شد.

وی با اشاره به ارایه ۴۳۰ مورد مشاوره سرمایه‌گذاری در سال گذشته اضافه کرد: همچنین در راستای رونق تولید ۷۰ فقره معرفی‌نامه پرداخت تسهیلات برای طرح‌های در حال احداث در استان اردبیل ارایه گردید.

در حال حاضر در مجموع افزون بر یک هزار و ۱۲۴ واحد صنعتی، بیش از ۲۰۰ واحد معدنی و نزدیک به ۶۰ هزار واحد صنفی تولیدی، توزیعی و خدماتی دارای پروانه بهره‌برداری در اردبیل فعال هستند.

استان اردبیل با جمعیت افزون بر یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در شمال‌غربی ایران همجوار با استان‌های آذربایجان‌شرقی، گیلان، زنجان و در همسایگی کشور جمهوری آذربایجان واقع شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • بهترین روش برای تمیز کردن محیط‌های تجاری
  • سوسیس و کالباس با گوشت ماهی هم به بازار آمد
  • احیا ۱۶ واحد تولیدی و صنعتی در استان اردبیل
  • رشد تولید ماشین آلات صنعتی در دولت سیزدهم+ فیلم
  • ۱۶ واحد تولیدی و صنعتی در استان اردبیل احیا شد
  • تعیین تکلیف پساب یزد
  • بهره‌برداری از پروژه فروسیلیس منگنز ازنا در چند ماه آینده
  • تولید خودروهای برقی گامی برای کاهش آلودگی‌هوا است
  • رزن و درگزین باید با مشارکت مردم از کشاورزی به سمت صنعتی شدن برود
  • واگذاری کارخانه سامان کاشی بروجرد به هیات حمایت از صنایع