Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-04@16:11:31 GMT

نوع جدیدی از پیوند شیمیایی کشف شد

تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۴۰۸۳۲

آفتاب‌‌نیوز :

این پیوند جدید نشان می‌دهد که شکاف بین پیوند کووالانسی که مولکول‌ها را در کنار هم قرار می‌دهد و پیوند هیدروژنی ضعیف در بین مولکول‌ها که به آسانی (صرفا با هم‌زدن نمک در لیوانی آب) شکسته می‌شود، آنطور که در کتاب‌های شیمی دیده می‌شود واضح و روشن نیست.

به گزارش لایوساینس، اگر شیمی دوران دبیرستان خود را به یاد بیاورید پیوندهای مختلفی را به یاد خواهید آورد که باعث اتصال عناصر مختلف می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مانند پیوندهای یونی که با اتصال فلزات و غیرفلزات باعث ایجاد نمک می‌شوند.

پیوندهای کووالانسی قوی مولکول‌هایی مانند دی‌اکسیدکربن و آب را به یکدیگر متصل می‌کنند. پیوندهای هیدوژنی بسیار ضعیف‌تر هستند و به دلیل جذب الکترواستاتیکی بین هیدروژن و اتم و مولکول‌هایی با بار منفی ایجاد می‌شوند و برای مثال باعث ایجاد قطرات آب و یا تشکیل یخ می‌شود. همه‌ی این پیوندها پایدار هستند و تمایل به ماندگاری طولانی مدت دارند و تاثیرات آنها به راحتی قابل مشاهده است اما دانشمندان مدت‌هاست که می‌دانند هنگام رخ دادن واکنش‌های شیمیایی زمانی که پیوندها تشکیل یا شکسته می‌شوند موضوع پیچیده‌تر می‌شود. در این شرایط حالتی "میانی" وجود دارد که در کسری از ثانیه اتفاق می‌افتد و مشاهده آن دشوار است.

در این مطالعه جدید محققان موفق شدند تا این حالت میانی را برای مدت کافی ثابت نگه دارند تا بتوانند آن را به طور دقیق بررسی کنند. آنچه آن‌ها یافتند پیوندی هیدروژنی بود با قدرت یک پیوند کووالانسی که اتم‌ها را در ساختاری شبیه به مولکول کنار یکدیگر قرار می‌دهد.

برای انجام این کار محققان ترکیب هیدروژن- فلوراید را در آب حل کردند. نحوه‌ی تعامل و رفتار اتم‌های هیدروژن و فلوراید را مشاهده کردند.

اتم‌های فلوراید به دلیل تفاوت بار الکتریکی سطحی جذب اتم‌های هیدروژن شدند و هر هیدروژن بین دو اتم فلوراید قرار گرفت اما پیوند ایجاد شده قوی‌تر از پیوند هیدروژنی معمول بود. اتم‌های هیدروژن پیوندی با قدرت پیوند کووالانسی تشکیل دادند و ساختاری شبیه به مولکول‌ها گرفتند. مکانیسم این پیوند جدید الکترواستاتیک بود به آن معنا که پیوندهای ایجاد شده به دلیل بار متفاوت منفی و مثبت اتم‌ها ایجاد شد.

استحکام این پیوندهای جدید ۴۵.۸ کیلوکالری در هر مول(واحد انرژی پیوند شیمیایی) بود. میزانی بیشتر از برخی پیوندهای کووالانسی.

بر طبق سایت شیمی LibreTexts قدرت پیوند میان مولکول‌های نیتروژن که از دو اتم نیتروژن ساخته شده‌اند در حدود ۴۰ کیلوکالری در مول است و بر طبق یک کتاب بیوشیمی پیوند هیدروژنی به طور معمول دارای انرژی حدود یک تا سه کیلوکالری در مول است.

محققان نتایج تحقیقات خود را در هفتم ژانویه در مجله‌ی "ساینس"(science) منتشر کردند.

میشا بون(Mischa Bonn) و جوناس هانگر (Johannes Hunger)، محققان موسسه‌ی تحقیقات پلیمر "ماکس پلانک" در آلمان که در این تحقیقات شرکت نداشتند در مقاله‌ای با موضوع مشابه نوشتند که کشف این پیوند غیرمعمول دسته‌بندی واضح پیوندها در شیمی را از بین خواهد برد.

وجود یک حالت پیوندی کووالانسی-هیدروژنی ترکیبی نه تنها درک فعلی ما از اینکه پیوند شیمیایی دقیقاً چه چیزی است را به چالش می‌کشد، بلکه فرصتی برای درک بهتر واکنش‌های شیمیایی فراهم می‌کند. بیشتر این واکنش‌های میانی حین رخ دادن واکنش‌های شیمیایی اتفاق می‌افتند اما به ندرت مورد مطالعه قرار می‌گیرند. پیوندهای مشابه در مولکول آب نیز وجود دارد اما این پیوندها پایدار نیستند و هیچ گاه به طور قطعی مشاهده نشدند.

این تحقیقات می‌تواند دریچه‌ای برای درک عمیق‌تر پیوندهای قوی و حالات میانی در واکنش‌ها باشد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: پیوند شیمیایی کووالانسی مولکول ها واکنش ها اتم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۴۰۸۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمک فوری / نگذاریم این کودک بیمار بمیرد

کودکی ست 11ساله، چند سال است به دلیل نارسایی ریوی و مشکلات قلبی تحت درمان می باشد.با کمک شما عزیزان  و قرض و وام سال گذشته پیوند ریه ایشان انجام شده است.

متاسفانه مدتی بعد به علت بیماری قلبی نیاز فوری به آنژیوگرافی داشت که با کمک شما عزیزان به ایشان کمک شد. در حال حاضر پیوند ریه برای این کودک جوابگو نبوده و طبق گفته دکتر آخرین مرحله برای ایشان شانت مصنوعی ریه باید کار گذاشته شود که اگر جواب ندهد ممکن است جانش به خطر بیفتد.

هزینه جراحی 35 میلیون تومان اعلام شده است.متاسفانه اکسیژن به دست های این کودک نمی رسد و مدام پوست ناخن هایش کنده می شود و دستانش عرق می کند. در بیمارستان بارها بستری شده. چند روز دیگر باید جراحی شود ولی به دلیل هزینه های بالای جراحی نتوانسته اند این مبلغ را تامین کنند. خواهر نوجوانش نیز به دلیل مشکلات قلبی با کمک شما عزیزان آنژیو شده است. به دلیل رفت و آمد مدامشان در بیمارستان و مراقبت از کودک پدرش نمی تواند کارگری کند و طی این چند سال وام و قرض بسیاری برای درمان کودکشان گرفته اند .

هموطنان عزیز. ضمن دعای خیر برای سلامتی این پسر.بار دیگر هر چه در توان دارید برای پیوند ریه این کودک کمک کنید که قطعا دعای خیر مادر ایشان بدرقه راهتان خواهد بود.

پرداخت انلاین خیریه نسیم وصال

شماره کارت بانک ملت : ۶۱۰۴۳۳۷۸۱۱۴۱۶۲۳۷
 شماره حساب بانک ملت: ۵۸۹۸۷۷۱۴۶۵
شماره کارت بانک ملی: 6037997599156198
 شماره حساب بانک ملی:  0219934010000
شماره شبا: IR310120020000005898771465  

کد دستوری پرداخت: #52520*6655*

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • چرا رتیل‌ها مودار هستند؟
  • کمک فوری / نگذاریم این کودک بیمار بمیرد
  • مبارزه شیمیایی با آفات مزارع گندم و جو مازندران
  • جذب گازهای گلخانه ای در یک ماده متخلخل جدید 
  • آمریکا روسیه را به استفاده از «سلاح شیمیایی» در اوکراین متهم کرد
  • اعضای بیمار مرگ مغزی به ۶ نفر در مشهد اهدا شد
  • ۱۵۴ هزار هکتار مزارع گندم و جو مازندران مبارزه شیمیایی شد
  • حماس : پاسخ ایران به رژیم صهیونیستی معادله جدیدی ایجاد کرد
  • شایع‌ترین علت پیوند کبد در ایران
  • حمدان: پاسخ ایران به رژیم صهیونیستی معادله جدیدی ایجاد کرد